Tibetansk manifestation, Flame of Truth, i Stockholm

Med anledning av OS i London 2012 organiserar den tibetanska exilregeringen en Flame of truth-turné som ska pågå fram till den 10 december, den internationella dagen för mänskliga rättigheter.
Detta för att påminna om att Kina inför OS 2008 lovade att spelen skulle förbättra de mänskliga rättigheterna i landet. Det har snarare blivit tvärtom. Turnén syftar också till att pressa den kinesiska regeringen att acceptera en internationell, faktasökande delegation till Tibet.
Facklan rör sig nu genom Indien där den har fått mycket uppmärksamhet och ska sedan vidare till 100-tals städer runt om i världen. Den 2 Oktober nådde den Stockholm, där en manifestation hölls på Mynttorget. CTAs EU representant Wangchen La hälsade de samlade välkomna och Petra Lindberg från Supporting Human Rights in China höll tal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *