Organhandel tas upp i riksdagen

Myndigheterna i Kina har nyligen sagt att man ska upphöra med de kontroversiella organtransplantationerna från dödsdömda fångar. Detta är dock bara en ”dimridå” över den storskaliga ”organskörd” som sker på de hundratals arbetsläger som samarbetar med militärsjukhus runt om i landet, enligt Organisationen DAFOH (Doctors against forced organ harvesting).

Framför allt ska det röra sig om Falun Gong-utövare som sedan början av 2000-talet har blivit förföljda i allt större utsträckning.

– De tar organen och bränner kropparna. Sedan får familjerna askan och då syns det inte att organen saknas, säger David Kilgour, före detta statssekreterare för Kanadas Asienenhet och medförfattare till boken ”Bloody harvest”, som beskriver organhandel i Kina, till SvD.

Kina har förnekat att uppgifterna i boken stämmer.

Tillsammans med Man-Yan Ng, styrelseledamot i International Society for Human Rights, reser David Kilgour runt och föreläser för politiker om vad de beskriver som en mycket lukrativ organhandel i Kina. Hittills har de besökt ett 50-tal länder sedan 2006.

Läs mer

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *